Bruk av hunden

Det var i første rekke overklassen i Europa som hadde phalèner , til glede , oppmuntring og adspredelse spesialt for aristokratiets damer og barn , mennene foretrakk større jakthunder . Men de små hundene ble faktisk brukt som jakthunder i England , i forbindelse med kaninjakt .

De fleste papillons er perfekte flue- , bille- , muse- og småfugljegere , og det påstås at man i tidligere , knapt så hygieniske tider , var glade for at de kunne ta lus , lopper og annet småkryp i sengene og hvor det ellers befant seg .

Nå i våre dager er naturligvis " jakt " kun en biting , men det beviser hundens vitalitet og intelligens , som også utnyttes i lydighet og agility . En papillon er kvikk , lærenem og meget glad for å opptre og føle suksessen bruse om seg .

Den første lydighetschampion i Sverige var faktisk en papillon . I Sverige er også en papillon godkjent som redningshund . Som turkamerat er en papillon / phalène et alle tiders følge , de har ingen problemer med å være med på lange turer . Den elsker utendørsaktiviteter , men er samtidig så liten , at den utmerket godt kan leke og få sin mosjon i en vanlig stue .

Det er mange som har papillon / phalène sammen med store hunder , og de forteller at hundene utgjør et ideelt vakt - team . Den lille blir først oppmerksom på at noe er på ferde , og sier fra , slik at den store reiser seg og ser " bøs " ut .

Den er glad i barn , men er ikke noe leketøy . Mange hunder har brukket føtter fordi små barn har løftet dem opp og så sluppet dem . Hvis derimot barna setter seg rolig ned på gulvet , blir de nesten "rundvasket" av en glad , liten hund .  Selv om de voksne hundene er hardføre, så er valpene skjøre, og de kan bli alvorlig skadet ved røff og lystig lek av små barn. De passer bedre til familier med større barn eller til eldre folk. De er vidunderlige terapihunder, for det er ikke noe de liker så godt som det å ødsle med kjærlighet til menneskene sine.    

Kort sagt er en papillon / phalène en meget anvendelig hund som passer de fleste , den er en " riktig " hund i miniformat , og derfor ideell når far vil ha HUND og mor ønsker seg en skjødehund .